30 October 2013

TIPS DIET UNTUK PERUT RATA

Nak dapatkan perut rata macam dalam gambar ni?? Jom baca tips diet utk mendapatkan perut yg rata. =D

  1. Makan dengan sihat dan mengurangkan makanan ringan. Menggantikan gula-gula dan "jajan" @ "cikedis" dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Anda akan melihat perbezaannya.
  2. Banyak makan protein tanpa lemak. Kacang dan daging tanpa lemak juga agak baik untuk anda selagi anda tidak makan lemak!
  3. Makan bijirin penuh. Iaitu dengan mencari label yang mengatakan "100% whole wheat" atau "100% whole grain" dan bukan hanya "tepung gandum." Bijirin memastikan anda rasa "penuh" dan masih kenyang lagi, ia juga boleh membantu dengan penurunan berat badan dan mendapat perut yang rata.
  4. Makan produk tenusu rendah lemak. Beralih daripada tenusu yang tinggi lemak kepada pilihan yang rendah lemak, yang kaya dengan protein dan vitamin B6.
  5. Makan makanan dengan pengambilan yang lebih kecil sepanjang hari. Makan hanya cukup sehingga anda berasa kenyang.>> Tunggu sehingga anda berasa hampir lapar lagi sebelum makan. Memberi tumpuan kepada hanya makan makanan yang sihat, dan mengelakkan makan gula-gula ia hanya akan membuat anda berasa letih dan akan menyebabkan anda mengidamkannya lagi. Ia adalah sesuatu yang tidak sihat.>>Ambil sedikit masa di antara setiap masa menggigit makanan apabila makan. Ia akan membantu anda untuk menyedari apabila anda penuh. (Makan dengan perlahan, jangan gelojoh).
  6. Makan makanan yang berindeks rendah glisemik. Makanan ini mengambil masa yang lama untuk mencerna, supaya anda berasa kenyang lebih lama. Badan anda perlahan-lahan akan menyerap nutrien supaya dapat mengelakkan kejatuhan mendadak gula dalam darah anda sehingga waktu makan berikutnya. Antara yang terbaik makanan rendah GI adalah: Kubis Lobak Saderi Timun Zucchini Daun salad gelap Bawang Pir Tomato Brokoli Pisang Epal Beri
  7. Jangan makan apa-apa selama kira-kira dua jam sebelum anda tidur. Badan anda lambat memproses apabila anda tidur makanya badan tidak boleh mencerna makanan dengan betul ketika tidur.
  8. Minum Air. Anda perlu menggantikan semua minuman biasa anda dengan air masak/kosong, terutamanya soda dan minuman bergula. Air masak/kosong akan menjadikan anda lebih mudah untuk menurunkan berat badan. Pertimbangkan air berperisa sebagai alternatif jika perlu.>>Minum air limau dikatakan cara semulajadi bagi mempercepatkan metabolisme anda. Cuba memerah limau ke dalam segelas air sejuk menyegarkan, ia minuman yang sihat.>>Air kencing anda harus berwarna kuning atau warna yang jelas; kuning gelap dengan bau boleh menjadi tanda bahawa anda adalah dehidrat (kering).>>Sila ingat bahawa jika anda minum terlalu banyak air, perut anda akan berkembang menyebabkan ia menjadi lebih besar dan ia akan membuat anda lebih lapar. Hanya minum air yang cukup untuk membuat anda berpuas hati.
  9. Kurangkan pengambilan garam. Garam menyebabkan badan anda mengekalkan air yang menyebabkan anda kelihatan kembung-terutama di bahagian abdomen anda. Jika boleh, cuba menggantikan makanan yang tinggi garam dengan pilihan yang lebih sihat.
  10. Tiada pengambilan alkohol. Satu botol arak sebenarnya mempunyai kira-kira 600 kalori di dalamnya! Dah tentu bagi yang beragama islam, ianya haram.
Nak cari set kurus?? Shaklee ada!!

Dapatkan produk Shaklee dengan harga yang SUPER DUPER MURAH melalui pembelian daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN,SENAWANG , KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia (^__^)

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 
 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



26 October 2013

Vitamin Shaklee untuk Ibu Berpantang

Sememangnya dalam memberikan yang terbaik untuk yang tersayang,para ibu perlu menjaga diri mereka dahulu… Pengambilan supplement selain daripada makanan harian amat perlu bagi memastikan kesihatan diri apatah lagi yang menysusukan anak. Lihat testimoni di sini..

Set bersalin Shaklee  boleh di ambil sejurus selepas melahirkan bayi anda kerana ia tidak memudaratkan untuk anda dan bayi serta selamat kerana ia vitamin semulajadi.

Set Bersalin Shaklee juga bantu meningkatkan pengeluaran susu dan telah ramai yang telah mencuba serta terbukti berkesan.

Sebenarnya tiada rahsia lain dalam meningkat kesihatan ibu dan bayi melainkan dengan memilih Set Bersalin Shaklee.


Set Bersalin Shaklee merupakan Set Bersalin terhangat di pasaran pada ketika ini. Ini kerana ia menawarkan pakej lengkap untuk penjagaan dan pemulihan dalaman ibu berpantang. Penjagaan selepas bersalin atau dalam pantang sama pentingnya dengan penjagaan ketika hamil. Tubuh ibu memerlukan pemulihan dari segi emosi dan jasmani sebelum bersedia untuk hamil lagi. Beberapa amalan tradisi perlu dielakkan demi menjaga tahap kesihatan ibu dan juga kesihatan anak yang kini bergantung sepenuhnya pada ibu.

Keistimewaan set bersalin shaklee ialah kombinasi produk supplement Shaklee yang memenuhi keperluan dalaman serta luaran seorang ibu.

Malahan terdapat banyak lagi kelebihan selain kesihatan yang optimum serta menghasilkan susu yang banyak untuk baby tersayang.

Terdapat 3 kombinasi yang boleh dipililh dari produk Shaklee untuk di gunakan sebagai set bersalin..








Anda boleh memilih mana yang sesuai mengikut keperluan dan bajet anda. Walaubagaimanapun amatlah disarankan untuk anda mengambil set premium utk mendapatkan kesan yang optimun ketika berpantang.


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

25 October 2013

TESTIMONI VITAMIN SHAKLEE UNTUK KESUBURAN KESUBURAN

Erm.. sape yang tak nak anak kan?? bila main ngan baby n melayan keletah si kecil.. mesti kita rasa gembira dan tenang.. anak2 ni adalah anugerah tak ternilai buat kita yang sangat inginkan gelaran sebagai seorang ibu.. namun, bukan semua org mudah nak dapat anak.. dah tunggu dan usaha bertahun2 pun tak dapat juga lg.. tapi jgn kita mudah putus asa.. Allah maha mendengar DOA hambanya.. So, selagi boleh kita mesti usaha dan cari ikhtiar utk daptkan anak sendiri.. 

Jom baca testimoni mereka yang dah berjaya mengandung dengan Set KEsuburan SHAKLEE.



TESTIMONI 1


 TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


TESTIMONI 4
  


TESTIMONI 5


TESTIMONI 6


TESTIMONI 7
  


TESTIMONI 8


TESTIMONI 9


TESTIMONI 10


TESTIMONI 11
  

 Ok, byk dah testimoni daripada mereka yang berjaya. Bagi semangat pada anda yang masih berusaha.. USAHA, IKHTIAR, SABAR, DOA.. InsyaAllah.. kita merancang dan ALLAH juga lah yang sebaik2 perancang..

Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

TESTIMONI VITAMIN SHAKLEE UNTUK IBU MENYUSU

Vitamin Shaklee mmg bagus diambil ketika menyusukan anak.. pengalaman saya sendiri.. masa anak 1st lahir susu xkuar pun.. ade la 2 ke  titik.. saya bagi anak dia menangis teruk sebab tak puas. dah urut pun tak byk jugak.. askhirnye kena topup dengan formula milk.. memas sedih tapi xde pilihan kan. so, masa mengandung anak kedua sy mmg nekad nak fully breastfeed. So awal2 lg dah beli set berpantang+menyusu SHAKLEE.. Alhamdulillah.. baby blom lahir lagi susu dah menitik keluar.. sangat happy dengan keberkesanan milk booster shaklee.. tapi apa2 pun semuanya dengan izin Allah juga..

jom baca testimoni mereka yg puas hati:


TESTIMONI 1


TESTIMONI 2
 


TESTIMONI 3


TESTIMONI 4
 


 TESTIMONI 5
 


TESTIMONI 6
 


TESTIMONI 7
  

TESTIMONI 8
 



 TESTIMONI 9
 

TESTIMONI 10
 


 TESTIMONI 11
 

Seronok baca testimoni kwn2 yang suke dgn set penyusuan shaklee ni.. memang terbaik.


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease





TESTIMONI IBU BERSALIN / BERPANTANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Assalam. harini nak share testimoni dari ibu Berpantang dan Menyusukan anak yg mengamalkan vitamin SHAKLEE.. Memang best set ini.. saya dah amalkannya ketika pantang selepas bersalinkan Ammar, anak ke2 saya. dan dengan Set ini juga lah saya dapat badan yang kembali sihat, kulit yang semakin gebu dan selalu dipuji oleh rakan..

ok, Jom baca testimoni pengguna yg berpuas hati dgn set ini:



TESTIMONI 1
 
  

 TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


TESTIMONI 4
        


TESTIMONI 5
  


TESTIMONI 6


Haaa.. dah ramai yang rasai kehebatan set berpantang shaklee.. Jika anda sedang mencari2 set utk berpantang.. saya memang recommend 200% utk anda ambil set lengkap berpantang shaklee.. tak yah nak risau anak kuning or bila masa utk makan.. sebab anda boleh makan just after bersalin.. Best!!

Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

23 October 2013

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE??

ramai yang tanye kenapa join shaklee? ramai juga kawan-kawan yang berkecil hati sebab sebelumni dorang approach saya tolak..dengan alasan tak pandai nak berbisnes.. bukan sorang dua approach saya wat bisnes part time..ramaiiiii, tapi takde satu pon yang melekat dihati saya..

tapi kenapa saya pilih shaklee?
(shaklee ni takde orang ajak saya buat, saya sendiri gi ngendeng nak buat hahaha..)

nak tau kenapa? meh saya share kan sikit ape yang menyebabkan saya join shaklee compare to other company or MLM.. saya bukan kate MLM lain tak bagus or tak hebat or ape2 jela..jadi jangan melatah yer kalo anda dari company or MLM lain..

ni saya listkan sebab berdasarkan kesesuaian saya..
ape benda yang saya cari dalam bisnes part time? ni antara sebabnya:

  1. saya mencari bisnes yang tak memerlukan saya bercakap "face to face" dengan orang tu.. sebab saya ni jenis yang pemalu, dan memang fail bab2 nak approach orang ni.. so saya cari yang jenis "maya"..supaya saya takperlu approach org depan2..saya friendly dalam tepon, tapi kat "luar"..saya seorang yg pendiam :P lagipon kalo org tanak beli ke rejek ke..cemuh ke.. saya bukan nampak pon hahah :P (jadi ape2 bisnes lain yang memerlukan saya buat temujanji atau berjumpa pelanggan memang saya tak pilih.. )
  2. bisnes yang saya cari itu haruslah tidak mengganggu waktu kerja saya yang sedia ada yakni saya boleh buat masa cuti dan waktu malam :) atau bile2 masa saya free :P (saya taknak rasa terikat dan rasa tertekan..saya nak yang enjoy je hihihi)
  3. saya join sebab saya suka sebab konsepnya sharing...(saya buat keputusan nak join leaps saya makan supplement ni, alang2 jadi promoter tak bergaji kan..)saya tak rasa macam "jual" sebab saya share kebaikan apa yang saya makan dengan kawan2 kat blog dan facebook.. jadi takde rasa terpaksa..kalo org tanak bli pon takpe, lagipon sy memang suka cerita ape saya makan especially kalo produk tu best aka duta tak bertauliah la..jadi alang2 share je, best jugak kalo dapat kumpul point dan lepastu dapat RM kan? yelah sebelumni tolong pomot produk org bukan dapat ape pon hihihih
  4. saya taknak bisnes yang melibatkan orang.. maksudnya, kalo kite tak gerak.. nnti orang atas marah ke ape ke.. sebab dengan shaklee ni, saya bebas..bulanni taknak buat pon takper..takde hal..sbb takde konsep point kite tu mempengaruhi gaji orang or whatever la kan.. ble rehat kalo rase penat sangat.. cume kite kejar target kite sendiri..maksudnye berapa RM yang kite nak sebulan..kalo rasa tanak, takde org leh paksa..nak rehat setaun ke..taun depan baru buat, no big deal la
  5. modal yang tidak besar.. cume dengan RM 75 ringgit seumur hidup.. takdela kena wat loan bagai..lepas tu kalo tak gerak burn duit gitu jer..dengan shaklee, konsep die mudah je..bile orang nak bli baru order.. so takde melibatkan duit sendiri, tak best ker??best ape..
  6. takde konsep piramid..kalo dah sampai level supervisor.. bye bye upline.. maksudnye point kite tak dikira dah dalam group performance upline.. (sape penah join MLM akan paham ape yang ku cuba sampaikan :)) we are on our own!! best kan..(ade org tanye: tapi nak sampai level supervisor mesti susah.. my ans: tak susah pon kalo share kat orang..kalo dok diam2 tak share kat org memang SUSAH)
  7. bile saya achieve target saya..atau point cukup...saya dapat bonus berbentuk RINGGIT MALAYSIA.. hihihihi, so mmg best!!
  8. one good thing bile saya buat shaklee ni, saya lebih bersyukur dan mendekatkan diri denganNYA..saya rasa bertuah join group ni sebab group ni sentiasa menekankan aspek kerohanian, yang mana menekankan kebergantungan kepada yang ESA bukan kepada manusia.. punca rezeki, cara mendapatkan rezeki yang berkat dan cara membelanjakan dengan betul (yang ni saya discover bile dah join..)
  9. walaupon ni bisnes kite sendiri, tapi kumpulan sentiasa akan support..ada bimbingan berterusan daripada ketua2.. jadi bile down ke, atau tak tau nak wat marketing camner ke..ble dapat bimbingan berterusan.. sebab macam family, selalu ada perjumpaan untuk sesi motivasi and so on so forth (ni pon lepas join baru discover..)
  10. Apa yang penting..bisnes ni bukanla susah..bukan juga mudah, TETAPI its possible!! u can do it..


tapi kalo tanak jual pon, join sebagai ahli je pon dah best..sebab ape
1. dapat bli produk pada harga ahli/distributor
2. kalo jumlah yang kite bli tu pon dah banyak..rebate akan diberi..tapi rebate nye dalam bentuk RM.. tak ke best tu..
3. dapat membeli guna ID sendiri, kumpul point sendiri., jimat dengan harga ahli, rebate berupa wang tunai :)


19 October 2013

TESTIMONI VITAMIN SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG

Hai kawan2.. saya sangat teruja bila cerita pasal set mengandung shaklee.. sebab ape tu?? haa.. sebab saya mula jtuh hati dengan produk SHAKLEE adalah bermula dengan set mengandung.. Nanti ada masa saya ceritakan pengalaman saya ok.. harini saya nak bagi testimoni dari ibu2 yang telah mengambil vitamin ini ketika mengandung. Jom baca


TESTIMONI 1


 TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


TESTIMONI 4


TESTIMONI 5


TESTIMONI 6


TESTIMONI 7

TESTIMONI 8


TESTIMONI 9


TESTIMONI 10

TESTIMONI 11

TESTIMONI 12


TESTIMONI 13

TESTIMONI 14

TESTIMONI 15

TESTIMONI 16

TESTIMONI 17


Haaa.. banyak betul testimoni daripada mereka yang dah pun merasai kebaikan set mengandung shaklee ini.. sebab tu saya amat sarankan semua ibu mengandung utk amalkan supplimen shaklee ini dari awal usia kandungan sehingga sampai waktu melahirkan. lepas tu boleh continue dengan set berpantang shaklee dan set penyusuan.

Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™