12 July 2014

PROMOSI VIVIX SHAKLEE - MEMBELI SAMBIL BERAMAL

Assalammualaikum.. Sempena bulan baik ni.. kami telah merancang untuk mengadakan majlis berbuka puasa bersama anak-anak yatim di Pertubuhan Darul Aminan, Seremban, Negeri Sembilan. Oleh yang demikian, kami amat-amat mengalu-alukan bantuan dari segi kewangan bagi menjayakan majlis ini. Dermawan semua boleh berhubung dengan rakan saya (no hp tertera di poster) atau boleh hubungi saya sendiri kerana saya juga adalah ahli jawatankuasa program ini. Majlis akan berlangsung pada 22 julai 2014. Walau bagaimanapun kami memerlukan bantuan kewangan dan harapannya dapat dikumpulkan selewat-lewatnya sehingga 18 julai 2014 bagi memudahkan kami untuk mengagihkan tugasan dan kewangan kepada anak-anak yatim ini.


Dan sempena bulan julai.. Offer vivix masih berjalan, oleh yang demikian, jualan amal di adakan untuk menyumbang juga kepada rumah anak-anak yatim Darul Aminan ni. 

Setiap botol vivix anda beli daripada saya, RM10 akan saya salurkan kepada rumah anak-anak yatim ini.. 

Sumbangan ni bukan sahaja untuk majlis berbuka puasa itu, malah lebih dari untuk membantu anak-anak yatim sampai bila-bila.


 Anda boleh hubungi saya pada bila-bila masa untuk maklumat lanjut.


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang
POS ke seluruh Malaysia
  
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Apa kaitan SHAKLEE dan ISRAEL??

Assalamualaikum,

Sebenarnya malas nak sentuh isu-isu macam ni.. Sebab ramai orang yang mudah melatah tanpa mengambil tahu atau menunggu maklumat yang betul dan formal dari Shaklee.. Maaf saya tulis balik balasan daripada Shaklee berkaitan dengan isu Israel yang tengah hangat diperkatakan sekarang.


Q1: Does Shaklee Corporation contribute in funding Israeli's Military exercise on Palestine ?
A1 : No


Q2: What is your personal stand towards this issue ?
A2: Because this is corporate question you and other customers and other distributors have raised now and the past, we wanted to make it very clear that Shaklee is against violence of any kind anywhere in the world. Shaklee is neutral company  and is not involved in any conflict, is not affiliated with any religion  and is not aligned with any political party or cause.


Q3: Is there any link of Shaklee and Israel / Zionist that we need to know ?

A3 : There is none.


Sincerely
Bradford Richardson
President, Shaklee International


Ini merupakan jawapan daripada boss Shaklee antarabangsa. Kiranya Shaklee bukanlah penyumbang kepada kegiatan Israel. Cukup sampai di sini.. Jom sambung buat perkara baik-baik.. Nak kaya untuk dapat bantu ramai lagi umat islam yang ditindas di muka bumi Allah ini.. ;)
Sekian. Terima kasih

Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.


SALIZA RAMLY

FB: Sally za
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang
POS ke seluruh Malaysia

3 July 2014

Ingin Nak Jadi Ahli Shaklee / Generate Side Income with Shaklee???

Assalammualaikum semua.. Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak jadi ahli Shaklee / generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca dari blog ni ye.

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM65 + Rm10/RM20 untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih kurang RM680 atau 200uv(unit value), anda boleh dapat FREE membership.


Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InsyaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InsyaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Shaklee ada online system yang memudahkan semua pengedarnya berbisnes... so, untuk daftar ahli, anda cuma perlu bagi details yang diperlukan + registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye.

Sempena hari raya 2014 ni shaklee dah announce nak bagi duit raya.. Wow!!
tapi ada syaratnya..
 
Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh pm saya laju2 ye..


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 

2 July 2014

TIPS BERPUASA: CARA MINUM AIR MASAK DI BULAN RAMADHAN

Meminum air masak/kosong adalah sangat-sangat baik untuk kesihatan sebab iai membantu kita melancarkan sistem perkumuhan & membuang toksin di dalam badan. Apabila toksin sudah dibuang, barulah badan kita boleh menyerap segala nutrien dari makanan & supplemen yang kita ambil setiap hari!

Tapi bila bulan Ramadhan ni agak sukar rasanya untuk minum air kosong banyak-banyak kan.. Ye lah, sebab waktu siang yang panjang tu kita berpuasa kan..

So, meh saya share beberapa tips mudah utk habiskan 2/3/4 liter air masak semasa berpuasa di bulan Ramadhan.
  1. Semasa berbuka, mulakan dengan minum segelas air kosong suam.
  2. Elakkan minum air berperisa dan berais lebih dari 1 gelas. Lebih banyak air berperisa dan berais anda minum, semakin kuranglah anda meminum air kosong
  3. Semasa solat tarawih, bawalah sebotol air kosong : 500 ml atau 1 liter dan teguklah antara salam / dua rakaat.
  4. Semasa tidur, amalkan membawa botol air kosong dan diletakkan di meja sisi katil anda...teguklah apabila terjaga malam.
  5. Semasa bangun sahur...jika anda berazam untuk beramal di sepertiga malam, amalkan seperti anda bertarawih. Letakkan botol air di sisi anda.
  6. Minumlah air kosong dengan tertib. Iaitu dengan cara, teguklah air sebanyak 3 teguk dan berhenti seketika. Bernafaslah dengan teratur 3 kali dan ulanglah semula...
  7. Jangan minum berdiri ye.. hehe..

Bulan puasa ni juga anda boleh amalkan pengambilan set berpuasa Shaklee.. 


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™