3 July 2014

Ingin Nak Jadi Ahli Shaklee / Generate Side Income with Shaklee???

Assalammualaikum semua.. Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak jadi ahli Shaklee / generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca dari blog ni ye.

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM65 + Rm10/RM20 untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih kurang RM680 atau 200uv(unit value), anda boleh dapat FREE membership.


Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InsyaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InsyaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Shaklee ada online system yang memudahkan semua pengedarnya berbisnes... so, untuk daftar ahli, anda cuma perlu bagi details yang diperlukan + registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye.

Sempena hari raya 2014 ni shaklee dah announce nak bagi duit raya.. Wow!!
tapi ada syaratnya..
 
Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh pm saya laju2 ye..


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 

Post a Comment

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™