22 February 2014

Nutriferon Shaklee Terbaik!

ASSALAMUALAIKUM... hai kwn2.. Alhamdulillah...SHAKLEE ada pengganti panadol yang terbaik, iaitu NUTRIFERON....memang TERBAIK!!!

saya yakin ramai kat luar sana selalu pening kepala ker,selsema ker... mesti yg dipikirkan dulu mesti Panadol kan????? betul tak???? tapi awak semua tahu tak kalu kiter ambik panodal terlalu banyak dlm 1 hari akan mengakibatkan apa???Cuba baca kat bawah nie...saya ambil petikan dari salah seorg blog...
"Tak elok makan Panadol selalu sangat kerana boleh kena penyakit buah pinggang jika tak kawal penggunaanya.Tak kira lah apa jenis Panadol seperti active fast ke?Panadol 650 ke? semuanya sama saja..Ada campuran bahan kimia yang boleh rosakkan tubuh badan."
Sumber http://hafizamri.com/bahaya-ubat-panadol-pada-tubuh-badan-kita
 
So, daripada ambil panadol telan mcm makan gula-gula tu baik kita semua ambil NUTRIFERON sebagai pengganti Panadol... nie ruper bentuk NUTRIFERON nie.. selalu harga retail RM181.25 (ada 30 stick) kat dalam tuh.. boeh tahan 1-1.5 bulan. memang jimat sebab:
  • orang yg sihat walafiat...nak imun badan kuat just ambik 1 stick seminggu
  • orang yang sakit,selalu demam,selsema. just ambik 1-2 stick setiap hari.
  • kanak-kanak atas 1 tahun.. just ambik secalit masukkan dlm mulut..
Insya Allah akan berkurang segala kesakitan yg ada.


Jom baca semua tentang NUTRIFERON!.

1) Fungsi Vitamin - Apakah Fungsi Nutriferon?


8 fungsi utama Nutriferon:
  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
  2. Melawan kanser & tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
  4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
  5. Melambatkan penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.
  7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
  8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.
  

2) Simptom Kekurangan - Kalo Kurang nutrient ni ada efek ke kat body saya?
Memang akan ada effect kat body kita seperti..badan lemah, cepat/mudah kena virus selsema, demam & batuk, alergik, mudah dijangkiti penyakit seperti hepatitis B & C, mudah kena kanser & tumor..sebab sistem imun jadi lemah akibat drpd kekurangan nutrient yang menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan kita


3) Sumber Makanan - Kalo saya tak nak bergantung sepenuhnya pada Nutriferon ni, boleh ke saya dapatkan dari sumber makanan harian saya? Nak dapatkan dari mana?

Ye, boleh..ada 6 Jenis makanan tingkatkan sistem imun:
  1. Yogurt Kefir - Kebanyakan yogurt dan boleh dikatakan hampir kesemua kefir atau produk susu fermentasi mengandungi probiotik yang merupakan bakteria baik. Bakteria ini mengubah sistem imun di dalam saluran pencernaan bertindakbalas terhadap mikro organisma. Probiotik dapat membantu masalah cirit-birit dan masalah berkaitan usus. Menurut Mayo Clinic, probiotik juga mampu mengurangkan keterukan selsema dan demam selsema.
  2. Teh hitam/teh hijau - Teh hijau dan teh hitam mengandungi polifenol iaitu sejenis anti oksida tumbuhan yang membantu mencegah radikal bebas di dalam tubuh. Kajian yang dilakukan Universiti Harvard mendapati mereka yang minum lima cawan teh hitam dapat menghindarkan daripada jangkitan seperti virus.
  3. Bawang putih - Bawang putih selalunya digunakan di dapur untuk memasak, namun ia juga membantu mencegah penaykit. Ia mengandungi sebatian sulfur iaitu alisin yang bertindak sebagai agen antibakteria dan antivirus. Cara terbaik untuk mendapatkan manfaat daripada bawang putih ialah dengan mengambilnya secara mentah.
  4. Oren/sayuran berubi - Labu, ubi keledek dan buah oren tinggi dengan kandungan beta karotena bagi menghasilkan vitamin A. Diet yang rendah beta karotena boleh melemahkan sistem imun, jadi pastikan anda mengambil sumber-sumber makanan tersebut bagi memastikan tubuh anda dilengkapi dengan nutrien yang diperlukan.
  5. Tiram - Hidupan laut ini merupakan sumber terbaik untuk zink selain nutrien seperti omega-3, selenium dan zat besi. Zink penting dalam pembentukan sel darah putih dan paras zink yang rendah boleh memberikan implikasi negatif terhadap sistem imun. Selain tiram, zink boleh didapati pada sumber makanan lain seperti daging lembu dan ayam.
  6. Jus lobak merah – Jus carrot mambantu menguatkan imuniti, memperbaiki pencernaan, menormalkan metablisme dan membantu untuk membawa berat badan kembali normal (menggalakkan penurunan berat badan) jus carrot (segar)- satu ubat yang sangat baik semulajadi untuk mengukuhkan dan meningkatkan fungsi organisma hidup semua. Dalam bahasa yang mudah: penggunaan sistematik jus lobak memberikan tubuh anda ke dalam keadaan "bersedia."
4) Siapa Yang Perlukan - Orang yang macam mana perlukan Nutriferon ni? Kanak2 boleh ambil? orang ada sakit autoimmune boleh ambil? Ibu menyusu, pregnant?
  1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
  2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
  3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
  4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
  5. Individu yang diet mereka tidak optimum
  6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
  7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
  8. bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)
  9. Kanak2 bawah 1 tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan
  10.  (sedikit nutriferon anggaran hujung sudu kecil dan dicampur dengan air)
  11. Ibu menyusu boleh ambil, tetapi pregnant mom TAK boleh ambil
  12. Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )
 


5) Shaklee Difference - Dekat luar ada je ubat interferon, supplement lain.. yang ada fungsi sama, kenapa saya kene pilih Nutriferon Shaklee ni?

Dalam satu kajian makmal baru2 ini, Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun
  1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.
  2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.
  3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
  4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron  mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl
  5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.
  6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
  7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
6) Dosage & Cara Pengambilan - Bila waktu sebaiknya untuk ambil Nutriferon ni? Kene ambil hari2 ke? 
boleh diambil secara harian dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun


Cadangan: 
  • Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 paket sehari ( tuang kedalam mulut terus/campur dengan minuman panas/sejuk pada bila2 masa)
  • Sewaktu rawatan influenza & kanser : 1-3 peket sehari. Lebih apabila diambil bersama vitamin C
PERINGATAN PENTING!!
  • Para Pengguna dan Pengamal NUTRIFERON Shaklee Ini dinasihatkan supaya meminum air masak/air mineral sekurang-kurangnya 3 liter sehari bagi kesan yang lebih efektif. Hal ini amat dititik beratkan kepada semua terutamanya anak2 yang berusia 1-12 tahun.
  • Air Mineral yang mencukupi ini juga membantu tubuh bertindak balas dengan baik sepanjang proses penyembuhan (healing Crisis)
 Jom baca testimoni pengamal Nutriferon:

 
Nutriferon bantu redakan asma


Nutriferon bantu pulih dr demam

Nutriferon utk resdung

Nutriferon bantu elak cirit birit


Wau!! terkagum dengan semua info tentang Nutriferon shaklee nih.. mmg setiap rumah perlu ada utk gantikan panadol. 

Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 

Post a Comment

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™