9 February 2014

Vitamin shaklee utk kecantikan

Assalam. Harini nak cerita pasal skincare set shaklee.. mmg superb.. sy sendiri dah amalkannya.. dulu kulit muka saya berjerawat banyak dan tona x sekata. Mcm2 dh cuba. Siap jumpe pakar lagi.. tapi duit je habis beribu2.. result nye same je.

Tp sejak sy amalkan set skincare shaklee ni.. Alhamdullillah. Ramai yg tegur kulit dah makin sekata.. tak berminyak dan ada glowing2 gitu.. mcm mane boleh jadi mcm tu?? Sebab semua yg kita mkn tu adalah vitamin semulajadi.  Dia bantu melengkapkan nutrisi badan dan pembaikan dari dalaman kita. Kan itu lebih baik. Xyah nak cocok2 sane sini kan.. so jom baca manfaat yg kita boleh dpt dr set ni.
Bagaimana set skincare Shaklee bole membantu anda mendapat kulit yg cantik?

B-Complex:
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang. Jangan lupa yang stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.

Vitamin C:
Antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.

Vitamin E:
Merupakan antioksidan yang powerful dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan kepada sinaran UVB. Oppss, jangan salah sangka yang anda akan selamat daripada dibakar matahari dengan mengambil vitamin E atau lotion mengandungi Vitamin E. Cuma ianya akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya.[Sumber: webmd]
Selain 3 vitamin di atas, pengambilan set ini bersama-sama dengan GLA complex dan Energizing Soy Protein (ESP) sangat disarankan.

ESP:
Diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Sel kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula. ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT
berbanding tanpa pengambilannya.
  • SET KULIT CANTIK BASIC : BCOMPLEX, VIT C, VIT E
  • SET KULIT CANTIK BOOSTER : BCOMPLEX, VIT C, VIT E, ESP


Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia



 

Post a Comment

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™