13 December 2013

Vitamin Shaklee Untuk Anak Genius



Runsing masalah asthma anak-anak? Selalu terpaksa berulang alik ke hospital/klinik untuk dapatkan rawatan NEB??? TAK sanggup tengok anak2 meronta2 tiap kali kene NEB???Dan paling TAK tahan bila terpakse beli sendiri mesin NEB di rumah dan keluarkan belanja yg agak mahal untuk kos perubatan dan kelengkapan untuk mesin NEB...

Erm..mungkin ibu-ibu semua patut fikirkan cara lain untuk elakkan kejadian di atas.. Kenapa tak nak cari cara lain yg lebih murah...lebih mudah malah dapat beribu manfaat hanya dengan mengamalkan supplement daripada SHAKLEE aje???

TAK PERCAYA?? MUSTAHIL???

Jom baca dulu pengakuan dari mereka yang dah berikan set kanak-kanak Shaklee kepada anak-anak mereka. 

" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) "  -FB : Rafaliah


"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...  ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...  Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee" - FB : Iffah Anuar


"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)” -FB : Beeha Yunos

"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."
- FB : Azra Balqis Irdina


ANTARA KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE
Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
Meningkatkan sistem imunisasi (Batuk semakin berkurangan, Selesema cepat baik)
Menapis segala virus dan bacteria daripada badan (gatal hidung/resdung hilang )
Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan. (semput/asma dapat dikurangkan)
 paras kolesterol makin rendah
 sakit sendi dan radang sendi dapat diatasi

ANTARA KEBAIKAN MEAL SHAKE SHAKLEE
Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
Menambah selera makan anak
Anak tak mudah kerap jatuh sakit
Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
Mengatasi masalah sembelit kanak-
Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein
Nota : Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.




TAHUKAH ANDA???
  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Suplemen ini boleh diambil mengikut kesesuaian peringkat umur dan keperluan setiap anak iaitu:
  • Kanak-kanak bawah 1 tahun – SUSU IBU.
  • Kanak-kanak 1-3 tahun –  MEALSHAKE & OMEGAGUARD.
  • Kanak-kanak 4 tahun ke atas – MEALSHAKE, OMEGAGUARD, CHEWABLE VITA-C.
   
Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG, KUALA PILAH dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY (ID 956714)
FB: Sally za
FanPage:Adorable Life Zone
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang, Kuala Pilah
POS ke seluruh Malaysia

 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Post a Comment

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™