2 October 2014

ESP Shaklee soya non-GMO dan dibasuh dengan air bukan alkohol

Alhamdulillah.. Bulan Oktober 2014 ni Shaklee Malaysia buat promosi best iaitu ESP Buy 6 free 1 (boleh la u all beli stok untuk diri sendiri atau kongsi dengan rakan2), jadi saya nak cerita sikit tentang ESP ni khasnya  perbezaan ESP berbanding jenama lain.


Salah satu perbezaan ESP jenama Shaklee berbanding soya jenama lain adalah soya shaklee dibasuh dengan menggunakan air. Tahukah anda kebanyakan jenama soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses. Alkohol ini menyebabkan isoflavanes didalam soya termusnah. Sedangkan isoflavanes ini lah yang penting dalam pencegahan kanser. Jadi kalau ada yang kata makan soya punca kanser, memanglah betul sebab soya yang dah diproses dah tiada khasiat isoflavanes . Berbeza dengan ESP Shaklee. Soya Shaklee dibasuh menggunakan air untuk mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein dan juga keseluruhan kebaikan soya. 

ESP Shaklee ni bukan sahaja lazat tapi bestttt banyak giler khasiat. Kalau konsisten minum, kulit jadi cantik halus gebu, berseri,hilang parut jerawat,kulit tak kusam,badan langsing,sihat,awet muda, beri tenaga ekstra untuk superwoman (Ibu menyusu,ibu mengandung,ibu berpantang dan apa pun kerja seorang Ibu lah..hihi).

Pernah ramai kecoh kata soya punca kanser dan segala macam lagi isu panas yang keluar, SO, saya dah study tentang keistimewaan ESP jenama Shaklee.. dan ternyata tak salah pilihan saya.. ESP shaklee diperbuat dari soya non-GMO, dicuci dengan air, mengandungi lima vitamin B yang penting, rendah lemak, bebas laktosa dan kolestrol.

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh baca sini dan kat sini yer. Bagi saya tak menyesal saya pilih ESP jenama Shaklee sebagai protin suplemen harian saya. Dan kalau anda nak  tahu satu lagi fakta best, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein  berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah  dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an.  Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein  soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka  panjang..

Haa.. ESP shaklee memang terbaik tau!

Jom dapatkan produk Shaklee daripada saya. Konsultasi PERCUMA & TIPS EXCLUSIVE untuk anda. COD area SEREMBAN, SENAWANG dan yang berdekatan. Boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Saya akan pos ke alamat anda di seluruh Malaysia.

SALIZA RAMLY 
No Tel: 012-2979869
Email: sallyramly@gmail.com
COD area: Seremban, Senawang
POS ke seluruh Malaysia  

Post a Comment

 

THE FIRST WEALTH IS HEALTH by JIAKREATIF╬×LT™